Presentació de SOS cristians a Girona - Martirion

Vagi al Contingut

Menú Principal:

 
 
 
 
 
 
!-- Google.Google Translate: START -->
Presentació de SOS cristians a Girona
5  Juny 2018

La periodista Pilar Rahola va presentar divendres a la nit, a Girona, el llibre SOS Cristians, on denuncia la persecució que pateixen les religions cristianes arreu del món, centrant-se especialment en l’Orient Mitjà, el sud-est asiàtic i les dictadures. De fet, el llibre exposa que Corea del Nord és el pitjor país per ser cristià, ja que el mínim indicador de cristianisme pot portar una persona directament a morir en camps de treball. La presentació; organitzada per la llibreria Empúries i presentada per l’ historiador Jordi Bohigas, va omplir de gom a gom l'Aula Magna de la Casa de Cultura.

Rahola es defineix a si mateixa com una «catòlica de cultura» i fidel seguidora de les tradicions cristianes, malgrat no sentir la dimensió espiritual de la fe. Per això, assegura que no es tracta d'un llibre espiritual, sinó denúncia i escrit des d'una perspectiva molt humana. Tal com va repassar Bohigas, el llibre reflecteix situacions tan extremes com el fet que més de 215 milions de cristians al món son perseguits exclusivament per motiu de les seves creences, que els afganesos tenen prohibida l'entrada a rúnica església cristiana de la seva capital, Kabul, o que a Egipte cada mes se segresten quinze noies coptes per convertir-les a l’Islam i casar-les.

L'autora va lamentar que milions de cristians estiguin perseguits arreu del món amb total impunitat i indiferència per part d'occident. Rahola va advertir que una cultura amb 2.000 anys d'história està a punt de desaparèixer fins i tot de llocs tan emblemàtics com Terra Santa, i va denunciar que hi ha països on s'estan portant a terme matances indiscriminades de cristians. «La persecució és real i el silenci també és real, no interessa parlar d'aquest tema», va denunciar. En aquest sentit, va atribuir la indiferència cap a la persecució cristiana, en part, al desconeixement, però, per altra banda, també a una qüestió ideològica: «Els cristians son incomodes per a l'esquerra, que considera que no poden ser víctimes perquè abans han estat la religió del poder», va indicar, tot afegint que la dreta, perla seva banda, a vegades utilitza el cristianisme per anar contra l’islam i la immigració. A més, va recordar que molts dels països on es persegueixen cristians són musulmans, i poca gent s’atreveix a posar-se amb l’Islam per por a les represàlies. Rahola va defensar que el cristianisme té «un missatge d'amor molt potent» que va en contra del que defensen les dictadures, fet que el porta a ser perseguit en els països on la democràcia brilla per la seva absència.

Finalment, Rahola també va fer referencia a la «cristianofòbia subtil» que existeix a casa nostra i va convidar tots els cristians a «sortir de l'armari» per tal que la religió no es quedi només dins l’àmbit de l’església. «Aquest és un llibre contra el silenci, un llibre d'amor i de respecte cap a tota la gent que té dret a creure», va concloure

Laura Fanals.

"Pilar Rahola denuncia en el seu nou llibre la persecució que pateix el cristianisme", a Diari de Girona, 2/6/2018

SOS Cristians, un llibre imprescindible per entendre l'actual situació de persecució de milions de cristians al món.

Una instantània de la presentació del llibre, a càrrec de Jordi Bohigas, a l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona.

La sala, plena de de gom a gom, per escoltar la presentació
Una instantània de la presentació del llibre
Fotos. Manuel Muñoz,
 
 
Retorn al contingut | Retorn al menú principal